Az Internet Explorert frissíteni kell annak érdekében, hogy megfelelően megjelenítse az oldalt. A frissítéshez kattintson ...

Fujitsu LifeBook E780 Black W7 Pro Használt

Fujitsu
Fujitsu LifeBook E780 Black W7 Pro Használt laptop képe
Fujitsu Notebook LifeBook E780 Fekete, Win 7 Pro, Core i5 560M (2660)/4GB (DDR3) RAM; 320GB HDD; 15,6" HD LED matt kijelző, DVD író
Display port
A kép illusztráció
Minta Belyeg
Minta Belyeg
Minta Belyeg

Eredeti jellemzők

 • Család: Lifebook
 • Processzor: Core i5 560M (2660)
 • Memória: 4096 (DDR3) MB
 • Merevlemez: 320 GB
 • Kijelző: 15.6ʺ HD+ (1600x900)
 • Videokártya: 1024 MB NVIDIA GF GT330M
 • Operációs rendszer: Windows7 Professional 64Bit
 • Optikai meghajtó: DVDRW
 • Szín: fekete
 • Jótállás: 3 nap
 • Bluetooth: van
 • Dokkcsatlakozó: Ajándék dokkoló
 • e-SATA: e-SATA/USB
 • Express Card: van
 • LAN: 10/100/1000
 • Kártyaolvasó: 2 in 1
 • USB: 4 db
 • Billentyűzet: angol
 • Wireless LAN: b/g/n 300mbps
 • Használt/Új: Használt
 • Pozicionáló eszköz: Touch pad
 • PCMCIA: van
 • Ujjlenyomat-olvasó: van
 • Webkamera: van
 • Soros port: van
 • Firewire: van
 • Egyéb portok: VGA

Segítség a jellemzők értelmezéséhez

Processzor: Core i5 560M (2660)

Az Intel® Core™ i5 Mobile Processor I5-560M-es modellje 2,66 GHz frekvenciájával áló teljesítményt nyújt általános otthoni vagy irodai munkavégzés során.

Az alábbi hardveres képességek segítik a rendszer hatékonyabb működését:
- Az Enhanced Intel Speedstep® Technology képességű Intel® processzor terheléstől függően változtatja órajelét, ezáltal energiát takarít meg.
- Az Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) képességű Intel® processzor virtualizációs rendszerben működve növeli annak teljesítményét a tisztán szoftveres megoldásokhoz képest.
- Az Execute Disable Bit képességű Intel® processzor hardveresen képes megakadályozni egyes vírusok és rosszindulatú kódok futását, ezáltal segítve rendszerünk vírusvédelmét.
- Az Enhanced Halt State (C1E) képességű Intel® processzor a terheletlen processzormagot a legalacsonyabb szorzóra és magfeszültségre állítja, ezáltal energiát takarít meg.
- Az Intel® Turbo Boost Technology képességű Intel® processzor terhelés esetén képes az egyes processzormagok órajelét a névleges órajel fölé emelni, így növelve a teljesítményt.
 

Memória: 4096 (DDR3)

A megfelelő mennyiségű memória alapvetően befolyásolja az operációs rendszer és a felhasználói programok sebességét. Általános otthoni vagy irodai felhasználásra 2-4 GB memória javasolt. Tervezőprogramok, adatbázisok vagy játékok futtatásához 4 GB vagy több memória ajánlott.

Merevlemez: 320

A 320 GB-os merevlemez kellő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy kényelmesen elférjen rajta az operációs rendszer a felhasználói programokkal együtt, továbbá az adataink. Jellemzően ez egy 320 GB-os merevlemezen 137.200 dokumentum (2 MB) vagy 91.400 nagyfelbontású fénykép (3 MB) vagy 54.800 MP3 zeneszám (5 MB) tárolására elegendő.

A merevlemezen tárolt adatok rendkívül fontosak, sok esetben pótolhatatlanok (családi fotók, videók, dokumentumok). Ezért az adatok védelmére figyelmet és időt kell fordítani. Javasolt a rendszeres adatmentés külső adathordozóra.
A merevlemezhibák lehetnek előre jelezhetőek, illetve váratlanok. Adataink védelme érdekében, az előre jelezhető hibák felderítésére, egyes merevlemezek S.M.A.R.T. képességgel rendelkeznek, így képesek működésüket felügyelni. Külső program segítségével ez az információ kiolvasható a merevlemezből és megállapítható annak állapota (GNU/Linux Ubuntu 9.10+ Live).
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemezgyártók terminológiája szerint 1 GB = 1.000.000.000 byte.
FONTOS MEGJEGYZÉS: A merevlemez formázott kapacitása függ a használt fájlrendszer használatától.
FONTOS MEGJEGYZÉS: Az adatok biztonsága érdekében javasolt a rendszeres adatmentés különféle adathordozók egyikére. Ezek lehetnek az alábbiak: pendrive, CD, DVD, külső (USB vagy eSATA csatolófelületű) merevlemez.

Kijelző: 15.6ʺ HD+ (1600x900)
Videokártya: 1024 MB NVIDIA GF GT330M

Az NVIDIA® GeForce® GT 330M 1 GB dedikált videómemóriával szerelt videókártya kiemelkedő teljesítményt nyújt a laptop árkategóriájában. A DirectX® 10.1 és Shader Model 4.1 határozza meg napjaink játékaiak látványvilágát, azaz a speciális vizuális effekusokat, amelyek még varázslatosabb élményt eredményeznek. A professzionális 3D-s tervezőprogramok segítségével kihasználhatóak az OpenGL 2.1 lehetőségei. Az NVIDIA® GeForce® technológiái magukra vállalnak minden vizuális számításokkal kapcsolatos feladatot, tehermentesítve a processzort, ezáltal gyorsabbá és rugalmasabbá téve a rendszert.

Az NVIDIA® GeForce® videókártyákhoz tartozó meghajtóprogram, az NVIDIA® TurboCache™ funkción keresztül az 1 GB dedikált videómemória mellé extra memóriát képes lefoglalni, amennyiben a programoknak szükségük van rá. Ennek mérete függ a rendszerbe épített memória mennyiségétől.
Az NVIDIA® Verde™ Notebook Driver Program egyszerű meghajtóprogram letöltést biztosít az NVIDIA® ION™, NVIDIA® GeForce®, NVIDIA® Quadro® NVS, NVIDIA® Quadro® FX videóprocesszorokhoz. Az optimalizált meghajtóprogramok új verziói növelik a teljesítményt és a megbízhatóságot.
Az NVIDIA® Control Panel segítségével a videókártya összes képessége egy helyen kezelhető, amelyek profilokba rendezhetőek. Részletesen testreszabhatatóak a kijelző paraméterei, a szín és 3D-s beállítások.
Az NVIDIA® PowerMizer® intelligens energiagazdálkodási megoldás hatékonyan növeli az akkumulátoros üzemidőt és csökkenti az energiaveszteséget. A teljesítmény és az üzemidő legjobb egyensúlyát eredményezi, folyamatosan a háttérben működve. A kevesebb hőt termelő videóprocesszor, normál használat mellett csendesebb működésű laptopot eredményez.
Az NVIDIA® PureVideo® HD jelenti az alapját a Blu-ray™ Disc és HD tartalmak lejátszásának. Hardveresen gyorsítja a H.264, MPEG-2, VC-1 és WMV formátumú médiák lejátszását. A videóprocesszorba integrált, dedikált videófeldolgozó egység és az optimalizált NVIDIA® driver csökkenti a processzorhasználatot és alacsony energiafelhasználást eredményez. Ennek eredményeként alacsonyabb a hőtermelés, és hosszabb az akkumulátoros üzemidő.
Az NVIDIA® CUDA™ technológia egyedi módon használja ki a videókártya stream processzorait, tehermentesítve a processzort. Ezen képességet kihasználó felhasználói programok gyorsabban végeznek a feladatukkal, mintha ez a processzoron futna.
- Gyorsabb a videószerkesztés és kódolás NVIDIA® CUDA™ támogatással rendelkező szoftverrel (CyberLink PowerDirector 7).
- Az NVIDIA® CUDA™ technológiát maximálisan kihasználják a Berkeley egyetem által indított BOINC projekt tudományos számításai, melyekhez szabadon csatlakozhat bárki.
A népszerű C nyelvre épülő OpenCL programozási nyelv használatával lehetőség van a videóprocesszoron futó saját programok írására. Az OpenCL igazi erejét a párhuzamosan feldolgozható programok írása jelenti, melyek egy videóprocesszoron lényegesen gyorsabban futnak, mint a processzoron. Ilyen programok jellemzően a videófeldolgozó és a matematikai műveleteket végrehatjó programok.

Operációs rendszer: Windows7 Professional 64Bit
Optikai meghajtó: DVDRW
Szín: fekete
Jótállás: 3 nap
Bluetooth: van

Bluetooth®: Egér, billentyűzet, headset, mobiltelefon és egyébBluetooth®óval ellátott készülék csatlakozhat vezeték nélkül a számítógéphez.

Dokkcsatlakozó: Ajándék dokkoló

e-SATA: e-SATA/USB

Az eSATA csatlakozó segítségével külső merevlemez vagy külső optikai meghajtó csatlakoztatható a laptophoz, maximum 2 méter hosszú kábellel. Előnye az USB és IEEE 1394 csatlakozóval szemben, hogy nincs szükség átalakítóra. A rendszer az eszközöket teljes sebességgel, natív módban működteti.

Express Card: van

Az ExpressCard® a jól bevált, de immár lassúnak számító PCMCIA (PC Card) foglalat leváltására létrehozott szabvány. Az ExpressCard®/54 és ExpressCard®/34 elnevezések a kártyák szélességére utalnak, ami rendre 54 mm illetve 34 mm. A keskenyebb kártya használható az ExpressCard®/54 foglalatban is. Az ExpressCard® csatlakozófelülettel ellátott eszközök között megtalálhatóak a mobilinternet modemek, TV tunerek, professzionális hangkártyák, SmartCard olvasók, vezetékes- és vezeték nélküli hálózati kártyák, memóriakártya olvasók és adapterek (PCMCIA (PC Card), USB, IEEE 1394, eSATA, RS-232 (soros port), IEEE 1284 (párhuzamos port), és még sok más).

 

LAN: 10/100/1000

Gigabit LAN (10/100/1000 Mb/s): Teljes, maximum 1000 Mb/s sebességű csatlakozást biztosít az otthoni hálózathoz vagy a szélessávú vezetékes internet-szolgáltatáshoz.

Kártyaolvasó: 2 in 1

Digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok által használt népszerű memóriakártya típusok közül a Secure Digital™ (SD™) használatára van lehetőség a a memóriakártya-olvasóban. Ugyanezen formátum micro és mini változata átalakítón keresztül használható.

USB: 4 db

 USB 2.0 a legnépszerűbb univerzális csatlakozó, melyet az összes modern operációs rendszer támogat. Maximum 480 Mb/s átviteli sebességre képes, így a csatlakoztatott eszközök teljes sebességgel tudnak működni. A laptopokon található USB-A típusú csatlakozóhoz átalakító segítségével csatlakoztathatóak az USB-A vagy USB-B csatlakozók mini vagy mikro változatait használó eszközök.

Billentyűzet: angol

 A felhasználó és a számítógép közötti kapcsolattartás legfontosabb eszköze a billentyűzet. A sikeres és gyors munkának elengedhetetlen feltétele, hogy a felhasználó ismerje a billentyűzeten található jeleket és azok pontos helyét. A laptopok billentyűzetén egyedi jelek is találhatóak, amelyek különböző, a gyártók által meghatározott funkcióval rendelkeznek. Ezek a jelek eltérő színnel kerülnek a billentyűzetre. Ilyen funkciók lehetnek a kijelző fényerejének növelése és csökkentése, hangerő növelése és csökkentése, hibernálás és készenléti állapot parancsa, monitorok közötti váltás parancsa, touchpad kikapcsolása és engedélyezése, numerikus billentyűzet kikapcsolása és engedélyezése, és még sok más. Ezeket a funkciókat az Fn billentyű és a kívánt funkcióbillentyű együttes lenyomásáva érhetjük el.

Wireless LAN: b/g/n 300mbps

Lehetőséget teremt wireless LAN access point vagy router hatókörébe érve annak hálózatához csatlakozni, illetve két laptopot rádióhullám segítségével számítógép-hálózatba kötni (ad-hoc). A különböző szabványok eltérő működési frekvenciát és maximális sebességet határoznak meg: 802.11b: 2,4 GHz, 11 Mb/s, 802.11g: 2,4 GHz, 54 Mb/s, 802.11n: 2,4/5 GHz, 248 Mb/s.

Használt/Új: Használt
Pozicionáló eszköz: Touch pad

 A touchpad az egérmutató mozgatására szolgáló eszköz. Funkcionálisan ugyanazt nyújtja, mint az egér.

PCMCIA: van

A PCMCIA (PC Card) széleskörű lehetőségeket biztosító csatlakozófelület laptopok számára. Az igények változásával a legkülönfélébb bővítőkártyák készültek PCMCIA (PC Card) csatlakozófelülettel. Ilyenek a mobilinternet modemek, TV tunerek, professzionális hangkártyák, SmartCard olvasók, vezetékes és vezeték nélküli hálózati kártyák, memóriakártya olvasók, modemek és adapterek (ExpressCard®/34, USB, IEEE 1394, eSATA, RS-232 (soros port), IEEE 1284 (párhuzamos port), és még sok más).

Ujjlenyomat-olvasó: van

 Az ujjlenyomat olvasó felhasználók azonosítására szolgáló eszköz, amely gyakran a TPM (Trusted Platform Module) eszközzel együtt van jelen a laptopban. A felhasználók azonosítása az ujjlenyomat egyediségén alapul. A jelszókezelő programok segítségével az egyedi ujjlenyomathoz több felhasználónév és jelszó is kapcsolható, így kényelmes, gyors és biztonságos módon érhetőek el a felhasználói fiókok.

Webkamera: van

 A beépített webkamera elérhetővé teszi a népszerű azonnali üzenetküldő (Instant Messaging) szolgáltatásokat, így lehetőség nyílik az Interneten keresztül kezdeményezett és fogadott hanghívásokra, vagy akár videotelefonálásra (Windows Live™ Messenger, Skype™).

Soros port: van

 A legöregebb, még ma is használt csatlakozó az RS-232 (soros port). Egyszerű programozhatósága és felépítése miatt lett népszerű az informatika területén. Napjainkban különféle vezérlőelektronikákat programoznak RS-232 (soros port) felületen keresztül, illetve ipari robotokat, mobiltelefon-hálózat adótornyait, pénztárgépeket és még sok mást.

Firewire: van

 IEEE 1394, az Apple által FireWire, a Sony által i.LINK néven jelzett csatlakozó 400 Mb/s sebességet biztosít a csatlakoztatott eszközöknek, minimális processzorhasználat mellett. A szabvány kidolgozásánál a valós idejű, folyamatos adatátvitel igényeit vették figyelembe, ezért multimédiás célokra alkalmasabb, mint az USB szabvány. Legnépszerűbb felhasználási területei a professzionális hangkártyák és digitális kamerák, melyek maximum 4,5 méteres kábellel csatlakoztathatóak.

Egyéb portok: VGA

  A VGA csatlakozó segítségével egyszerűen csatlakoztathatóak a monitorok, projektorok és televíziók a számítógéphez.

Vissza az oldal tetejére

Hasonló ajánlatok

webmaster@laptopdiszkont.hu

Tel: 06 1 488-5092

Ügyfélszolgálat:

10:00-18:00

Keresés

Kosár

Mi van a kosárban

Kedvencek

Nincs bejelölt kedvenc termék.

adatmentés

Laptopdiszkont notebook webáruház
Minden jog fenntartva!
footer_logo.png